עוף שלם ממולא בסימני ראש השנה • מתוך ניחוחות השבת

מירי זורגר Comments Off on עוף שלם ממולא בסימני ראש השנה • מתוך ניחוחות השבת
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מצרכים

  • 1 עוף שלם במשקל 1400-1600

למלית

  • 2 קרישה קצוצה ללא החלק הירוק
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 6 עלי סלק קצוצים ללא החלק הלבן
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גר' קוביות פסטרמה שווארמה מטוגנות
  • 1 כוס ח"פ  של גרגירי רימון
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 ביצים

למרינדת הציפוי

  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • מלח פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2 כפיות פתיתי פלפל אדום מיובש
  • 1 בצל קצוץ דק

לתוספת

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים בקליפה חתוכים ל2 ומתובלים במלח ופלפל

אופן ההכנה

תחילה מכינים את מרינדת הציפוי

  1. בסיר טפלון מעט עמוק מטגנים תחילה את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
  3. מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
  4. מצננים.

הכנת המלית

  1. מטגנים בצל עד לשקיפות ומוסיפים את הקרישה.
  2. ממשיכים לטגן עד שמשחים
  3. מוסיפים עלי סלק ומטגנים עוד קצת
  4. מוסיפים אל המחבת את שאר המצרכים ומערבבים למסה דביקה אך יציבה למילוי
  5. אם המסה מדי דלילה יש להוסיף קמח מצה
  6. לטעום ולתקן תיבול
  7. עם מברשת, לתבל את פנים העוף במרינדה שבישלנו למלא את העוף ולקשור אותו עם חוט שפגט לסגירה מושלמת
  8. לתבל את העוף מבחוץ היטב להניח את העוף בתבנית מרופדת בחצאי תפוחי אדמה זעירים שתובלו ואת הרוטב שנשאר לשפוך מעל
  9. לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ולאפות שעה ו20 דקות מכוסה
  10. להסיר את הכיסוי ולאפות חצי שעה נוספת


0 תגובות